Ойла: Метельская-Шереметьева И. Кулинарная кругосветка: любимые рецепты со всего мира

Thu, 23/12/2021 - 13:09 — Ольга А

Бүгін мен серб жидек күресін дайындадым. Танымал блогер және аспаз Инна Метельская-Шереметьеваның жаңа кітабы әлемнің әртүрлі ұлттық тағамдарының рецептеріне арналған. Кітап авторы көп саяхаттайды, жаңа адамдармен танысады, сүйіспеншілікпен дайындалған тағамды сынап көреді және ең есте қаларлық рецепттерді жинайды, олармен кейін отбасы мен достарын ғана емес, сонымен қатар өз блогындағы оқырмандардың қалың тобын да қуантады. Рецепттер әртүрлі — құрамы әр үйдің тоңазытқышында кездесетін қарапайымынан бастап, әрдайым уақытты және материалдық шығындарды қажет ететіндерге дейін рецепттер кездеседі. Бірақ соншалықты қиналатындай технологиясы бойынша да, ірі дүкендерден ғана сатып алу керек дейтіндей ештеңе жоқ.  Барлығын да іске асыруға болады. Әр түрлі елдердегі аспаздық артықшылықтар туралы қызықты жазылған. Мысалы, латынамерикалық тортилла, Пекин үйрегі, Үнді самосасы, 100 граммында В және С витаминінің күнделікті мөлшері, сонымен қатар ақуыз, фосфор, темір, мырыш және магний бар, ол ноқаттан, зәйтүн майы қосылған күнжіт пастасынан дайындалатын гумустың қалай дайындалатыны туралы жазылған. Мені қуантқандығы, тағамның сипаттамасынан басқа, ол туралы қысқаша тарихы да бар.


+ A -

Current Zoom: 120%

User login